Gulaschsoppan!

Mina trogna läsare, jag tänkte att jag ska dela med mig av receptet på gulaschsoppan jag gjorde för någon vecka sen. Jag lovar, den är god!!
4 PORTIONER
2 st gula lökar
600 g benfri högrev ( jag tog gryt kött bitar som finns på ica)
2-3 msk smör
1 liter vatten
2-3 msk paprikapulver
2 st köttbuljongtärningar
1 förp (500 g) krossade tomater
1 tsk salt
1-2 krm kajennpeppar
kummin 1 tsk
3-4 st (500g) potatisar
1 st paprika
Gör såhär:
  • Skala och hacka löken. Skär köttet i små bitar. Fräs löken i smöret. Ta grytan från värmen och tillsätt lite av vattnet tillsammans med paprikapulvret. Rör om och tillsätt resten av vattnet.
  • Sätt grytan på plattan och tillsätt buljongtärningarna, krossade tomaterna och kryddorna. Låt det koka upp. Lägg i köttet och låt det koka i ca 30 min.
  • Skala och skär potatisen i små tärningar. Skär paprikan i småbitar. Lägg i potatisen och fortsätt koka ca 30 min. Lägg i paprikan när det återstår ca 15 minuter av kokningen.
Smaka av, och behövs det så tillsätt mer av kryddorna.
Det är verkligen inte svårt att laga och tar ca en timme. Receptet är från Rutiga kokboken.

Julgranen

Jag känner mig hur trött och seg som helst idag. Jag har jobbat på förmiddan idag så det blev en tidig morgon och fick kanske inte all sömn som jag behövde inatt. Men det har iallafall gått bra att jobba. Imorgon blir det en lång dag på jobbet och sen blir jag ledig i en vecka. Det ska bli så skönt o vara lite ledig så att jag hinner med allt som ska göras nu innan jul. Så min långledighet kommer rätt lägligt kan man säga.

Igår var jag och David lediga tillsammans, vilket var väldigt mysigt. Vi gjorde några ärenden runt i stan som var behövliga, sen köpte vi även en julgran, vår allra första julgran. Nu står den här i vardagsrummet så stor och fin! Det blev så varmt och mysigt i rummet när den kom in och dessutom luktar det fantastiskt gott i hela lägenheten. I love it!
Jag provade på att laga Gulaschsoppa igår till middag och den blev enormt god faktiskt. Väldigt mycket godare än vad den var då man fick den i skolan. Så jag rekomenderar er verkligen att laga den själv. Den är stark och god såhär i vintertider. Den får 4 av 5 ostkrokar!
Här ovan har ni min älskade make som bär vår fina julgran som vi lyckades hitta! Lätt finaste granen och mannen i stan! ;)


Och här ser ni vår vackra julgran färdigklädd!

Andra advent

ojojoj frågan är ju hur det går med mitt bloggande egentligen ;) haha! Inte så bra. Men nu rackarns kommer det ett inlägg!
Jag sitter hemma i soffan och är hur trött som helst efter helgens jobb. Nu är jag ledig två dagar, sen jobbar jag två pass o efter det är jag långledig i en vecka och jag längtar kan jag tala om.
Idag är det redan andra advent. Kommer bara smälla till så är det jul och strax därefter ett helt nytt år. Det ska bli spännande att se vilka äventyr år 2012 kommer bjuda på. Jag tror att det kommer bli ett bra år. Nytt år, nya möjligheter ;)
Min älskade man har börjat på ett nytt jobb i veckan, så det är spännande och han själv tycker också det är spännande och roligt. Jag tror och hoppas att han kommer trivas bra. Jag är en så grymt stolt fru!
Just nu kikar jag lite på tv men jag är lite sugen på att fixa lite i vårt fotoalbum som jag håller på att bygga på från vårt bröllop. Så jag tror faktiskt att jag ska sätta mig och pyssla lite. Kommer nog inte orka jättelänge men en liten stund iallafall.
Vad som händer imorgon vet jag inte riktigt. Jag har funderat lite på att åka ner till stan och kika efter lite julklappar. Men det kan vara skönt att bara vara hemma också.
Nåja, detta var ju kanske inte det mest intressanta blogginlägget ni läst men det får ni leva med ;)
Hoppas ni har en trevlig andra advent!

RSS 2.0